Home / Yöresel Mutfak / Yeni Dünya Kebabı

Yeni Dünya Kebabı

Malzemeler

750 gr. Kebaplık zırh kıyması (tuzu eklenmiş)
1,5 kg. Hafif mayhoş iri ve etli yeni dünya (malta eriği)

Hazırlanışı

Kıymaya, tuz ilave edilip karıştırılıp, ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Yeni dünya baş ile sap istikametinde ortadan ikiye ayrılıp, sivri bıçak yardımıyla çekirdekleri çıkarılır.

Şişe önce yeni dünya sonra kıyma ve yeniden yeni dünya şeklinde (2 yeni dünya 1 et) mangalın boyuna sığacak şekilde hesaplanarak saplanır.

Harı geçen ateşte aynı yönde çevrilerek pişirilip servis kabına alınır. Ayrıca şişten direk kebap ekmeğine çekilerek üzerine karabiber ilave edilerek yenir.

NOT: Yeni dünya mevsiminde, başka kebaplarla birlikte ayrı bir çeşit olarak yapılır. Pide ekmekle dürüm yapılarak yenir. Yanında kırmızı pul biber ve ayran tavsiye edilir.

About admin

Check Also

Altı Ezmeli Kuşbaşı

Malzemeler 1 kg. Kuşbaşı et 50 gr. Kuyruk 150 gr. Yeşil biber 1,5 kg. Olgun …

Bir cevap yazın