Home / Yöresel Mutfak / Sebzeli Lahmacun

Sebzeli Lahmacun

Malzemeler

750 gr. Az yağlı zırh kıyması
4 Demet maydanoz
1,5 kg. Olgun domates
300 gr. Taze Kırmızı biber
1 Diş kuru sarımsak (isteğe bağlı)
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Sebzeler temizlenip yıkanıp kasap zırhı ile küçültülür. İçine eklenen iri dişli et makinesinde çekilen et ile birlikte homojen şekilde birlikte çekilip, istenen kıvamda ufaltılır. İçerisine salçaları, biberi, karabiberi ve yeterli tuz konarak karıştırılır.

Fırında lahmacun içinde oluşan domatesin oluşturduğu suyu süzülür. aksi halde lahmacun pişerken gevremez. İstenen miktarda içe göre merdane ile ekmek yumağı üzerine bastırılarak yayılır. Serin fırında pişirilip bekletilmeden servise alınır.

NOT: Sevenler mevsiminde 4-5 dal taze sarımsak ilave ettirir. Ayrıca yazın 1-2 kg patlıcan közlenerek kabukları temizlenip bıçakla inceltilir. Yenirken lahmacunun içine 1-2 kaşık yatırılarak farklı bir lezzet sağlanır. Buna Söğürmeli Lahmacun (közlenmiş patlıcan) denir. Yenmeyip artan lahmacunlar derin dondurucularda muhafaza edilerek gerektiğinde kolayca ısıtılarak hazır hale gelebilir. Yanında ayran, yeşil biber, kışın turp ve turşu tavsiye edilir.

About admin

Check Also

Yeni Dünya Kebabı

Malzemeler 750 gr. Kebaplık zırh kıyması (tuzu eklenmiş) 1,5 kg. Hafif mayhoş iri ve etli …

Bir cevap yazın