Ana Sayfa Yöresel Mutfak Arvat Salatası – Gaziantep

Arvat Salatası – Gaziantep

11
0

Malzemeler

3 Adet olgun sert domates
1 Adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı kuru nane veya tazesi
1 Adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 Yemek kaşığı nar ekşisi
(arzu edenler)
2 Yemek kaşığı sumak ekşisi veya koruk ekşisi

Hazırlanışı

Domatesler tavla zarı büyüklüğünde doğranır. İçine ince kıyılan biberler, maydanoz ve kuru soğan eklenir. Diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır. İçine yarım bardak buzlu su konur. Yeterli tuz eklenir.

NOT:  Eskiden kışın domates bulunmadığı zamanlar, halen benim de ara sıra yaptığım bu salataya turp doğranırdı. Hafif acı olursa daha lezzetli olur. Köftelerin, mercimekli ve şehriyeli pilavların yanında yenmesi tavsiye edilir.

“Gaziantep’e özgü”