Home / Yöresel Mutfak / Altı Ezmeli Kuşbaşı

Altı Ezmeli Kuşbaşı

Malzemeler

1 kg. Kuşbaşı et
50 gr. Kuyruk
150 gr. Yeşil biber
1,5 kg. Olgun domates
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 Çay kaşığı karabiber
1-2 Yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Şişlere bütün saplanan domatesler, harlı ateşte pişirilir. Domateslerin kabuğu temizlenip, bıçakla ince kıyılır. Servis kabına alınarak sıcak muhafaza edilir. Kebaplar sade kuşbaşı tarifindeki gibi ete, mevsimine göre süt, su, zeyityağı ve tuz karıştırılıp, şişe saplanır. Kebaplar harı geçmiş ateşte aynı yöne çevirerek kurutulmadan pişirilir.

Kebaplar servis kabındaki yeterli tuz ilave edilen domateslerin üzerine şişten çıkarılarak konur. Önceden temizlenen yeşil biberler, ince kıyılarak etlerin üzerine karabiberle birlikte ilave edilir.

NOT: Arzu edenler, sade kuşbaşı yerine, Antep Terbiyeli kuşbaşı kebabı ile pişirebilir. Ezmeli sade kuşbaşı kebapta, bir yemek kaşığı tereyağı ısıtılıp pul biberle pişen kebaba ilave edilerek de yapılır. Yanında pide ekmek, ayran ve yeşil biber yenir.

About admin

Check Also

Yeni Dünya Kebabı

Malzemeler 750 gr. Kebaplık zırh kıyması (tuzu eklenmiş) 1,5 kg. Hafif mayhoş iri ve etli …

Bir cevap yazın